skip to Main Content

Norway Pavilion – NIFRO viser bredden i norsk romvirksomhet på verdens største romkonferanse.

Den 1. til 5. oktober i år går International Astronautical Congress, IAC, av stablen i Bremen, Tyskland for 69. gang. Norske bedrifter har deltatt her i mange år, men nytt av året er at NIFRO, i samarbeid med Norsk Romsenter, har samlet alle under et tak. 14 rombedrifter og virksomheter vil være tilstede og vise de andre deltakeren den innovative og konkurransedykrige norsk romvirksomheten.

Formålet med standen er å bidra til synlighet for alle norske bedrifter og virksomhet som er med. IAC er veldig stor og mindre bedrifter drukner ofte i mengden.

I tillegg til aerospace utstilling er det en rekke arrangementer i løpet av uken. Det har kommet inn over 4000 artikler som er ønskt presentert under kongressen. Det er mer enn 2000 presentasjoner og 180 seminarer.  Det er ikke plass til alle, men det flere norske har fått plass i det faglige programmet. Jon Harr fra Norsk Romsenter skal snakke om bruk av små satellitter i maritim overvåkning, noe Norge har utviklet og brukt i mange år allerede. Sandra Blindheim fra Andøya Space Center skal presentere konseptet for oppskyting av små satellitter i bane fra Andøya. Dette er et spennende prosjekt som vil ta Norge et langt skritt fram som romnasjon. I tillegg holdes det innlegg om utdanning og hvordan bringe verdensrommet inn i klasserommet.

Virksomhetene som skal stille ut på Norway Pavilion er:

Andøya Space Center/NAROM
CMR Prototech
FFI, Norwegian Defence Research Establishment
Integrated Detector Electronics AS, IDEAS
Kongsberg Norspace
Kongsberg Seatex
Kongsberg Space Systems
Kongsberg Spacetec
Kongsberg Satellite Services, KSAT
NAMMO Raufoss
NIFRO
Norwegian Space Centre
Space Norway
T&G Elektro

 

Search
X