skip to Main Content

NIFRO gratulerer Andøya Space

NIFRO gratulerer Andøya Space med dagens store nyhet: Regjeringen har i dag (fredag 8. oktober) gitt endelig klarsignal for etableringen av basen på Andøya. Andøya Spaceport får til sammen 365 millioner kroner for å etablere oppskytingsbasen for småsatellitter. Nå kan Andøya bli den første basen av sitt slag på europeisk jord.
Statsminister Erna Solberg sier Andøya kan bli et utstillingsvindu for norsk teknologi og en viktig kilde til muligheter for både næringsliv og arbeidstakere i Nord-Norge, og i resten av landet.

NIFROs president Onno Verberne er svært glad for dagens kunngjøring:
• Dette er en gledens dag for norsk romnæring. Dagens beslutning betyr et viktig steg fremover i arbeidet med å gjøre Norge til en romnasjon verden kan regne med, sier president Onno Verberne. Utbygging av Andøya Space har hatt en viktig plass i den nylig oppdaterte Romstrategien for Norge. NIFRO ser fram til at Stortinget sammen med den nye regjeringen nå følger opp sin egen Stortingsmelding og fortsetter arbeidet med å også iverksette de tiltakene som er rettet mot næringslivet, avslutter Verberne.

Søk
X