skip to Main Content

Mari Eldholm blir ny daglig leder i NIFRO

Mari Eldholm blir ny daglig leder i NIFRO fra 2 september 2019. Hun tar over etter Eline Oftedal som går over til Abelia som leder for innovasjon og næringsutvikling. De siste årene har Mari jobbet ved Norsk Romsenter, European Space Agency (ESA), European Centre for Space Law (ECSL) og PTScientists. Hun har erfaring fra politiske prosesser nasjonalt og internasjonalt, med perspektiv fra både forvaltning og industri. I tillegg har hun jobbet med å fremme utdanningsmuligheter og romrelaterte fagområder.

«Jeg ser frem til å starte. Det er en utrolig spennende tid for norsk romvirksomhet. Denne høsten kommer en ny nasjonal romstrategi, den norske romloven er under revisjon, og forhåpentligvis kommer det snart en utskytningsbase for små satellitter ved Andøya» Sier Mari Eldholm.  Hun legger til at «både EU og ESA i ferd med å vedta rammeverket for den neste perioden av sine respektive romprogrammer, potensielt med rekordstore budsjetter. På forsvarssiden ser vi også en økende interesse for romvirksomhet, hvor både Norge og andre land anerkjenner hvor kritiske rombaserte tjenester er for både stat- og samfunnsikkerhet».

«På mange måter er vi i en ny romalder, hvor teknologisk fremgang legger til rette for en romsektor ekspertene mener vil ha en enorm vekst de neste årene. Med andre ord, det er store muligheter for både etablerte og nye norske romaktører. Jeg gleder meg til å jobbe tett med NIFROs medlemmer og andre industriaktører, myndighetinstanser og utdanningsinstitusjoner for å fremme norske interesser og muligheter», avslutter Edholm.

Vi ser fram til at hun begynner og ønsker henne lykke til!

Kontakt (fra 02.09.2019) Mari Eldholm: mari@nifro.no

Søk
X