skip to Main Content

Kongsberg Gruppen Seatex

KONGSBERG GRUPPEN

Kongsberg Defence Systems (KDS)

Romvirksomheten i Kongsberg Defence Systems (KDS) er organisert under divisjon Space & Surveillance. Programområdet Kongsberg Space Systems (KSS) er design- og produksjonsansvarlig for feste- og separasjonsmekanismene for boostermotorene til Ariane 5. KSS er også en veletablert leverandør av avanserte solcellemekanismer (Solar Array Drives) og antenne pekemekanismer (Antenna Pointing Mechanisms) til både ESAs og EUs romprogrammer. KSS har levert utstyr til Rosetta, Mars Express, Venus Express, ExoMars, Bepi Colombo, SOLO, Sentinel 1&3-satellitene, og en rekke andre programmer. I divisjonen inngår også selskapene Kongsberg Norspace AS, Kongsberg Spacetec AS samt Kongsberg Satellite Services AS (50%-eierskap).

Kongsberg Norspace AS

Som leverandør av elektronisk utstyr for satellitter og bæreraketter spesialiserer Kongsberg Norspace seg på analog signalprosessering, TTC-utstyr og relaterte komponenter. Bedriften er verdensledende på filterteknologien Surface Acoustic Wave (SAW) for rom-anvendelser. Kongsberg Norspace har avansert utstyr og komponenter i over 150 satellitter, deriblant Radarsat, Globalstar, Inmarsat 4, MSG, AMC15-16, Alphasat, Galileosat og flere SES kommunikasjonssatellitter.

www.norspace.no

 

Kongsberg Spacetec AS

Kongsberg Spacetec er en verdensledende leverandør av bakkestasjoner for jordobservasjons- og meteorologisatellitter. Med vårt MEOS-system (Multimission Earth Observation System) tilbyr vi komplette turn-key løsninger som inkluderer front-end trackingantenne, datainnsamling, bakke-stasjonskontroll- og nettverkssystemer, samt løsninger for billedbehandling og annen post-prosessering.

www.spacetec.no

 

 

 

Kongsberg Satellite Services AS

Kongsberg Satellite Services AS (KSAT) er en verdensledende tjenesteleverandør for mottak av satellittdata. Selskapet har bakkestasjoner over hele verden, hovedkontoret er i Tromsø. Det er etablert salgskontor i Oslo, Stockholm og Mountain View, California. Longyearbyen, Svalbard har KSAT verdens største kommersielle antennepark.

Selskapet tilbyr tjenester som TT&C, Data acquisition, hosting services, LEOP og launch support, sounding rocket support og data handling. I tillegg til data brukt til jordobservasjon. KSAT har kontakt med hundrevis av satellitter daglig. Informasjonen fra satellittene gir viktig kunnskap om planeten vår, som varsling av vær, deteksjon av havis i Arktis, oljesøl og ulovlig fiske – for å nevne noe.

Det globale bakkenettverket til KSAT består av over 140 antenner på 21 forskjellige plasser i verden (2018), som styres fra Tromsø og Svalbard.
Selskapet er eid likt (50/50) av Space Norway AS (50%) og Kongsberg Defence og Aerospace AS (50%).

www.ksat.no

 

Besøk KONGSBERG GRUPPENs nettsider: www.kongsberg.com

Kontaktperson: Trond Hegrestad
E-post: trond.hegrestad@kongsberg.com
Telefon: 47 958 85 333

Søk
X