skip to Main Content

Vi gratulerer Ellen Dahler Tuset med topp plassering i Abelias kåring av kvinnelige leder!

Den 8. mars kåret Abelia de beste kvinnelige lederne inne teknologi og it bransjen. På listen over de 10 fremste lederne finner vi Ellen Dahler Tuset. Ellen er administrerende direktør ved Kongsberg Norspace, en stilling hun har hatt i to år.  Hun har lang erfaring i selskapet som kommersiell direktør siden 2011 og kom til Nordspace i 1996. Hun har doktorgrad i fysikk fra NTNU.

«Ellen har tatt en tydelig posisjon i ledelsen av selskapet, og hennes kombinasjon av teknologiforståelse og lang erfaring i satellittmarkedet er svært viktig i den veksten som Kongsberg Norspace nå skaper. Denne prisen er vel fortjent», sier styreleder i selskapet, Christian Hauglie-Hanssen, divisjonssjef for Kongsberg Space & Surveillance.

«Det er ikke overraskende, med det er gledelig, å se lederen av en av NIFROs medlemsbedrifter få oppmerksomhet for sitt dyktige lederskap», sier Eline Oftedal, daglig leder i NIFRO.

Kongsberg Norspace har spesialisert seg på teknologi til satellitter, og hovedmarkedet er kommersielle telekommunikasjonssatellitter. Selskapet har spesialisert seg på analog signalprosseseringsutstyr. I juni 2016 vant  Kongsberg Norspace en kontrakt for Airbus Defence and Space til en verdi av 300 millioner kr. Les mer om kontrakten her.

Ellen leder en høyteknologisk og svært konkurransedyktig bedrift med rundt 120 ansatte. I romteknologibransjen i Europa er det i underkant av 20% kvinner er  Ellen er sjef for 38% kvinner!

«Teknologinæringen trenger kvinner. Det handler om store utfordringer innen klima, helse og å skape nye bedrifter. Vi ligger langt etter behovet når det gjelder utdannelse og trenger folk av begge kjønn», sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia.

NIFRO tror det er viktig med ledere som Ellen Tuset som viser at det er gode muligheter for kvinner med ambisjoner i teknologibedrifter.

Søk
X