skip to Main Content

Romindustrien trekker dyktige studenter til sommerjobb

«Jeg ble utrolig imponert over disse studentene som har konkurrert seg til en sommerjobb for å jobbe med KONGSBERG Starburst. Studenten er fordelt på ulike space-bedrifter rundt om i landet og var samlet til project review på Kongsberg i dag og jeg var så heldig at jeg fikk hilse på» sa Kristin Skogen Lund, NHO, da hun på torsdag møtte de 15 studentene på Kongsberg. Også Hans Christian Gabrielsen fra LO var med på besøket.

Kongsberg Starburst er et program for studenter som ønsker sommerjobb i romvirksomheten. Det kom inn 250 søknader og de 15 studentene som har sommerjobb i norske rombedrifter er motiverte, dyktige og entusiastiske. De mot et felles mål som er å sende opp en nyttelast fra Andøya Space Center i begynnelsen av august. Nyttelasten lager de selv. De sitter hos EIDEL, Kongsberg Spacetec, T&G Elektor, CMR Prototech, Kongsberg Norspace og KSAT. Prosjektet ledes fra  Kongsberg Space and Surveillance.

Oppgaven er høyst realistisk; studentene sitter hos bedrifter spredt landet rundt og jobber med komponenter til nyttelasten. De løser en oppgave som ikke har vært løst før, og alt skal settes sammen og testes på ASC. Prosjektleder er Dorthea Gjestvang, som til daglig studerer fysikk på Universitetet i Oslo.

«Det er veldig gøy å jobbe med så mange motiverte studenter. STARBURST er et tverrindustrielt prosjekt, slik at jeg lærer utrolig mye nytt av de andre studentene i prosjektet.» sier Dorthea.

Prosjektleder Dorthea Gjestvang på sin arbeidsplass denne sommeren; Kongsberg Space and Surveillance på Kongsberg.

Hun og de andre studenten kjenner på tidspresset, og etter Critical Design Review på Kongsberg 6. juli, virker studentene fokuserte og avslappet.

«Status nå er at vi jobber på for å bli ferdig i god tid før vi drar til Andøya. Vi har noen utfordringer, men med så mange gode hoder, så har jeg ingen tvil om at vi får det til. Hvis det hadde vært lett, så hadde jo alle gjort det», smiler hun.

«Målet vårt er at alt skal gå knirkefritt på missionet, og det er det vi jobber på for. Vi setter oss høye mål, og det er sånn man får presser seg til å oppnå nye ting.» avslutter en fornøyd prosjektleder.

NIFRO ønsker studentene lykke til og er like spent som de er på oppskytningen fra Andøya Space Center i august!

Ønsker du å følge studentene framover kan du sjekke Facebook siden til Kongsberg Starburst.

Søk
X